asarp banner klar lång
Skärmavbild 2011-06-25 kl. 15.45.39

Hej och välkomna till vår renoveringsblogg! Vi heter Ida och Jerker och här kan ni ta del av vårt renoveringsprojekt. Det sägs att hus kommer till en och vi kan bara hålla med. Trots att huset är lite stort och det finns oerhört mycket att göra så föll vi för det första gången vi såg det. Läs mer...
Skärmavbild 2011-04-12 kl. 15.11.44
nedervaningA

overvaningA

• Förstuga
• Sal
• Salong
• Arbetsrum
• Kök
• Serveringsgång
• Allrum
• Fasad
• Utbyggnad
• Trädgård
• Flyglarna
Vinden
• Gårdsplan
2011
2010
2009
2008
2007

Bröllopsfesten i Åsarp

huset
Här kommer ett lite mer personligt blogginlägg, med bilder från bröllopet och festen. Vi vill bara meddela att det var fantastiskt, vi är så glada för bröllopet. Tänk att vi lyckades, att vi fick iordning huset så pass att vi kunde ha bröllopsfesten här, och vilken otrolig fest det blev! Alla de timmar vi lagt ner, i princip all vaken ledig tid månaderna innan bröllopet, allt slit var verkligen mödan värd. Det är också anledningen till att det varit tyst härifrån ett tag, vi har helt enkelt behövt ta igen oss. Men det kanske är bra med viloperioder, så får tankarna tid att samla sig i ett sånt här livsprojekt, och det ger även huset lite andrum. Tyvärr han inte putsen bli klar efter en del missöden med hantverkare, men vi lyckades klä huset i en bröllopsskrud som gjorde att man glömde skavankerna.

Tack alla som hjälpte till med bröllopsröjande, städande, matlagande och skrudande. Utan er hade den här underbara dagen inte varit möjlig, ni kommer finnas i våra hjärtan så länge vi lever.
Comments

Bildkavalkad på nästan färdiga rum

IMG_8975ab
Efter blogg-stiltje kommer storm. Nu när vårt bröllop är överståndet så finns i alla falla lite tid över till annat än arbete, bokstudier, renovering och bröllopsplanering. Så här kommer en bildkavalkad från den nästan färdiga hallen, köket, salen och tv-rummet som för tillfället agerar sovrum.
Comments

Målningar i hallen

IMG_0033a
Hallen på nedre botten består egentligen av tre rum, förstuga rakt fram, serverigsgång till höger och ett litet genomgångsrum till vänster. Förstugan kan kännas lite mörk och trång när man kommer in (allt är relativt, den är ca 2x4 meter), så vi tänkte att ljusa färger och lite liv skulle passa. När moder fick reda på det så frågade hon om inte hon och brorsan kunde bidra med lite målningar, och vi var inte sena att ropa JA! Vi hade tidigare sett en vacker gammal tapet med lite japansk känsla i en bok , och visade den för mor och brorsan. De gjorde en egen tolkning och så här blev resultatet. Färdiga bilder på hela hallen kommer snart. Ida och jag blev jätteglada, vilken bröllopspresent!
Comments

Pappspänna tak, inte så svårt som det ser ut!

DSC03917b
Jag har alltid hört, och trott, att pappspänna tak skulle vara svårt och ett hantverk på utdöende. Men så fel man kan ha. Efter att ha spännt ca 100 kvadratmeter så måste jag säga att det är riktigt enkelt och är man bara normalhändig så klarar man det galant. I och med att det faktiskt inte är så svårt så tycker jag inte heller att man kan tala om ett utdöende hantverk.

Det pappspännda taket har fått lite dåligt rykte, att det skulle vara svårt att sätta upp som sagt och vara skört. Men jag tycker det verkar överdrivet. Svårt och jobbigt att sätta upp är det alltså inte, det är snarare skönt att slippa slipa och spackla gipsskive-skarvar över huvudet. Skarvarna syns visserligen i taket jämfört tex med ett gipstak men jag tycker inte det stör, det ger snarare liv åt takytan. Visst är det lite skört, men det är gipsskivor också och dessutom så går det fint att laga. Vi lagade pappen i i vårt halltak utan problem, och det syns knappast alls nu efter en ommålning. Använd tunnt papper, vi använde kalkerpapper, riv den osymetriskt och limma fast den över hålet. Gör så i några omgångar så det blir starkare. När det sedan torkat kan man om man vill slipa med fint sandpapper i kanterna.

Här hittar du en arbetsbeskrivning med lite tips.
Comments

Snedseglande byggnadsvård?

Göran Gudmundsson har tillsammans med den sommartorpande pretto-Ernst seglat upp till toppen av den stora byggnadsvårdsboom som härjar just nu. Den något dogmatiske Gudmunsson har gjort ett jättejobb för byggnadsvården i Sverige med bland annat flertalet tråkigt skrivna men lättfattligt och praktiskt inriktade byggnadsvårdsböcker, försäljning av byggnadsvårdsmaterial via den ypperliga hemsidan och mycket annat. Jag är absolut ingen hardcore byggnadsvårdare men nu börjar jag bli lite trött på det hela, Gudmunsson som alltid kämpat för byggnadsvården känns inte längre så äkta. Jag börjar känna mig lurad, och jag ska försöka förklarar varför nedan.Läs mer...
Comments

Köket börjar ta form

DSC03512
Nu börjar vi äntligen bli klara med snickrandet i köket, det som återstår är att sätta upp beslag på skåpen, en del lister (som vanligt, säg den som renoverat och inte har varit med om det!) och lite annat småplock som att släpa dit en stor gammalt väggfast skåp och mura dit ett nytt lager skiffer vid spiskåpan. Jaja, vi börjar se ljuset i tunneln i alla fall! Sen är det bara målning och tapetsering kvar... Klicka vidare för lite fler bilder. Läs mer...
Comments