Skärmavbild 2011-06-25 kl. 15.45.39

Hej och välkomna till vår renoveringsblogg! Vi heter Ida och Jerker och här kan ni ta del av vårt renoveringsprojekt. Det sägs att hus kommer till en och vi kan bara hålla med. Trots att huset är lite stort och det finns oerhört mycket att göra så föll vi för det första gången vi såg det. Läs mer...
Skärmavbild 2011-04-12 kl. 15.11.44
Planlösning nedre botten2

Planlösning övervåningen

asarp banner klar lång
Blogg - Ritningar och planlösning
Framsidan

Framsidan: Tydligen var det tänkt att man skulle sätta in nya ytterdörrar, men som tur var behöll man de gamla oerhört vackra dörrarna.

Baksidan

Nedervåningen

Övervåningen

Vinden

Vinden: På södra sidan är ett rum uppbyggt, undrar verkligen vad de skulle med alla rum till? Det måste ha bott en hel del folk i det här huset en gång i tiden.

Ny planlösning nedervåningen

Ny planlösning nedervåningen: Som ni ser finns en del skillnader jämfört med den ursprungliga planlösningen, och då har vi ändå ändrat tillbaka en hel del efter renoveringar gjorda det senaste århundradet. Svårast är att klämma in moderniteter som badrum, toalett och tvättstuga.

Ny planlösning övervåningen

Ny planlösning övervåningen: Övervåningen ser nu ut ungefär som på den här ritningen. Det vi nog kommer att förändra är köket på övervåningen, och göra det till ett kombinerat stort badrum med tvättstuga och klädvård. Tvättstugan har varit den klart svårast nöten att knäcka, det blir alltid kompromisser i ett gammalt hus.